Piekarnik Amica ED47637XA+ X-TYPE STEAM
Emalia łatwoczyszcząca EasyClean
Wyjątkowo gładka emalia, w którą nie wnikają zabrudzenia.
Zamknięta górna listwa drzwi
Zamknięta górna listwa drzwi nie pozwala zanieczyszczeniom dostać się do środka!
Łatwy demontaż drzwi
Specjalne zatrzaski zapewniają łatwy i szybki demontaż drzwi.
Przepisy na drzwiach
Przewodnik z temperaturami pieczenia przypisanymi do danego gatunku potrawy, umieszczony na wewnętrznej szybie drzwi piekarnika.
Wyświetlacz LED sensorowy z programami gotowymi (Tn)
Wygodne sensory i pokrętła ułatwiają wybór jednego spośród 19 programów przygotowanych przez profesjonalnych szefów kuchni, dzięki czemu możesz być pewien doskonałych efektów pieczenia.
SoftSteam
Bardziej soczyste mięso, lepiej wyrośnięte pieczywo
Ciasta jak z cukierni, chleb… jeszcze lepszy niż z piekarni! Z SoftSteam – pieczeniu z dodatkiem pary – Twoje wypieki zawsze będą wyglądać i smakować wyśmienicie! Wystarczy, że nalejesz wody do specjalnej niecki. Dzięki parze pieczywo wyrasta lepiej i równomiernie, jest też bardziej puszyste, nie przesusza się i nie pęka. SoftSteam idealnie nadaje się też do podgrzewania potraw, które zachowują dzięki niemu swoją soczystość.
Amica BakingPro System
Zawsze idealne efekty pieczenia
Doskonałe wypieki to nie tylko kwestia umiejętności, ale przede wszystkim odpowiedniego piekarnika. Z BakingPro System™ możesz już zapomnieć o nierównomiernie wypieczonym cieście czy o zbyt suchym mięsie! A to wszystko dzięki precyzyjnie zaprojektowanej dystrybucji ciepła oraz stabilnej temperaturze wewnątrz komory piekarnika, które gwarantują, że Twoje ciasta już nigdy nie będą niedopieczone w środku ani przypalone po bokach. Nawet fragmenty przy szybie dopieką się perfekcyjnie dzięki zastosowaniu większych grzałek i wysunięciu ich do przodu. Komora jest ponadto większa i ma więcej poziomów pieczenia – teraz możesz upiec przysłowiowe kilka pieczeni na jednym ogniu! Większe są też blachy, a nowa osłona wentylatora przyspiesza nagrzewanie – do 150°C w zaledwie 3 minuty! Nowe oświetlenie na górnej ścianie zapewnia znacznie lepszą widoczność wypieków niż dotychczas. Najnowsze technologie w nowym kształcie – dla jakości pieczenia, jakiej jeszcze nie było! Na co dzień w Twojej kuchni!
Czyszczenie katalityczne
Porowata powłoka usuwa zanieczyszczenia
Masz dość szorowania piekarnika? Jest na to sposób! W piekarnikach Amica zostały zastosowane specjalne prostokątne panele, które dzięki porowatej powłoce rozkładają cząsteczki zanieczyszczeń. By oczyścić takie wkłady, wystarczy ustawić piekarnik na 250°C na jedną godzinę. Co ważne, z czasem panele możesz wymienić. Wniosek jest prosty: przyjemna czystość i pełen komfort.
SoftClose
Ciche zamykanie
Za sprawą tego rozwiązania trzaskające nieprzyjemnie drzwi piekarnika to już przeszłość! Zawiasy wyposażone zostały w specjalne tłumiki, sprawiając, że drzwi samoczynnie wyhamowują tuż przed całkowitym zamknięciem. SoftClose to komfort i bezpieczeństwo w Twojej kuchni.
Prowadnice teleskopowe z funkcją STOP
Prowadnice ułatwiają wysuwanie gorących, obciążonych blach, a specjalne hamulce zapobiegają ich cofaniu.
Nagrzew w 3 min.
Piekarnik rozgrzewa się do 150°C w zaledwie 3 minuty.
Równomierne pieczenie na kilku poziomach
Nowa konstrukcja wnętrza piekarnika gwarantuje prezycyjną dystrybucję ciepła w całej komorze, dzięki temu dania wypieką się równomiernie na wszystkich poziomach.
Szeroki zakres temperatur: 30°C - 280°C
Szeroki wybór temperatur – od wyrastania ciasta do pieczenia pizzy.
Wyświetlacz LED sensorowy z programami gotowymi (Tn)
Wygodne sensory i pokrętła ułatwiają wybór jednego spośród 19 programów przygotowanych przez profesjonalnych szefów kuchni, dzięki czemu możesz być pewien doskonałych efektów pieczenia.
Emalia łatwoczyszcząca EasyClean
Wyjątkowo gładka emalia, w którą nie wnikają zabrudzenia.
Chłodny front (3 szyby)
Środkowa szyba odbija ciepło, zewnętrzna pozostaje chłodna.
TouchFree
Panele inoxowe pokryte są specjalną powłoką, na której nie zostają tłuste ślady po palcach.
Gotowe programy pieczenia
Opracowane przez profesjonalnych kucharzy idealne parametry pieczenia do danej potrawy.